Nyheter

"Blir rent tårögd" - Isbanan kan räddas!

16 januari, 2021

Mattias Bornerberg, ordförande i Tavelsjö IK, är överlycklig över engagemanget när det gäller den pågående insamlingen till en snöfräs. Efter en tung start på säsongen kunde isbanan på Tavelsjön öppna förra helgen. Men så kom årtiondets snösmocka.


Stort intresse för att åka långfärdsskridskor på Tavelsjön

09 januari, 2021

I fjol kom närmare 40 000 besökare för att åka skridskor på banan på Tavelsjön strax utanför Umeå. – Vi räknar med minst lika mycket folk i år, kanske mer när vi nu öppnar banan under lördagen, säger Mattias Bornerberg, Tavelsjö AIK. Intresset för att umgås utomhus har ökat under coronapandemin. Inför öppnandet av skridskobanan i Tavelsjö har intresset varit stort. – Det här är ett av Umeås populäraste utflyktsmål vintertid. Särskilt för universitetet och industrin i Umeå är den viktig, säger Mattias Bornerberg, ordförande i Tavelsjö AIK.


Vädjar till kommunen om hjälp

12 december, 2020

En isbana som tar emot uppemot 10 000 besökare varje år kan inte drivas av tre pensionärer och två småbarnspappor. Det menar Tavelsjö AIK som nu vädjar till Umeå kommun om att inrätta en säsongsanställd som kan sköta driften av isbanan under veckodagarna. (Artikeln kan läsas i sin helhet i bilden eller på västerbottningen)


Ny folksport i Umeåregionen

29 december, 2018

Förra året åkte omkring 40 000 personer skridskor på isbanan på Tavelsjön, den här vintern tror Mattias Borneberg att de kommer att nå ännu fler. – Vi har definitivt fått en ny folksport i Umeå, säger han.


Tavelsjö isbana väntas slå nytt besöksrekord

27 december, 2018

För tredje året i rad har Tavelsjö AIK skapat en isbana som på kort tid blivit ett av länets populäraste utflyktsmål. I år är isbanan 16 kilometer lång och under julhelgen har det varit kring 500 besökare per dag.


Isbanan Öppnar

16 december, 2018

Isbanan på Tavelsjön har sedan den öppnades varit ett populärt inslag under vintermånaderna. Varje vecka samlas både skridskoåkare och de med spark för att ta sig runt banan och Tavelsjö AIK Isbana räknar att de under 2017 hade över 30 000 besökare på banan.


Eftersnack 2018

27 april, 2018

Säsongen 2018 bjöd på mycket snö men tack vare en enorm insats av ideela krafter kunde halva banan på 8 km hållas öppen hela säsongen


Succé för insamling till istraktor

17 september, 2017

Uppropet att skänka pengar till en ny istraktor på Tavelsjön har gått över all förväntan.


Välkommen ut

07 mars, 2017

Reklmabyrån heja gjorde en reklamfilm om Isbanan och polarbröd när vi hade ett event tillsammans den 11:e februari. Polarbröd bjöd på bröd ute på isbanan och Ljadas Mat och Äventyr var med och serverade gott pålägg till mackorna. Det blev fint väder och en succe där uppskattningsvis 2000 besökare var ute på isbanan.


En flygtur över isbanan

12 februari, 2017

En liten flygtur över Tavelsjö isbana en mulen och blåsig dag.