Tavelsjörännet är tillbaka!

SM i skridskomarathon blir nu en del av Tavelsjörännet, läs mer längre ner på sidan!

En sammanfattning av Skridskomarathon SM och Tavelsjörännet 2020

I fjol arrangerade Tavelsjö AIK Tavlesjörännet på Tavelsjö isbana. Ca 13 km lång och 15 m bred erbjuder isbanan förstklassig åkning för såväl barn som vuxna.

Vi håller på att planera årets event och i början av säsongen i Januari beräknas vi ha planerat klart.

Frågor? Kontakta oss på: tavling@tavelsjoisbana.se

Läs mer om Tavelsjö Isbana här

Klasser:

  • Herrar 13 km (Med stavar)
  • Damer 13 km (Med stavar)
  • Herrar 26 km (Utan stavar)
  • Damer 26 km (Utan stavar)
  • Herrar 52 km (Utan stavar)
  • Damer 52 km (Utan stavar)
  • Herrar 104 km (Utan stavar)
  • Damer 104 km (Utan stavar)
  • SM marathon klasser se nedan

Marathon SM

I fjol arrangerade vi även Marathon SM och vi avvaktar till vi ser vilken kvalitet banan får innan vi tar ett beslut i frågan

Anmälan

Anmälan är ej öppen än, beräknas öppna i Januari när vi vet isläget och hur lång banan är.

Under loppets gång är det viktigt att hålla sig till höger så att åkare kan åka förbi på vänster sida. Ropa ljudligt att ni vill åka förbi ifall någon skulle vara i vägen på vänster sida.

Start och mål sker på samma ställe vid Sundlingska och där finns även en vätskestation där ni kan pusta ut en stund och vi bjuder på varm dryck till er åkare.

Alla sorts skridskor är tillåtna och det finns klasser med och utan stav/pik.

Är du mycket van att åka med stav/pik gör det. Det har med kroppshållningen att göra. Annars kan du åka utan stav/pik men då måste du ha tränat utan stav/pik. Att åka utan stav/pik går för den som kan det fortare men ställer dock större krav på åkteknik. Du har ju inte samma stöd när du blir trött. I grunden motverkar ett flitigt användande av stavar en god åkteknik. Vanligen får stavåkare ett felaktigt skär. Det innebär att man åker ineffektivt. I slutet på loppet när man är trött har dock många nytta av stavar/pikar. Om du stakar skall det göras så att spetsarna hålls lågt, för att undvika skador på andra åkare. I en tät klunga får du inte staka med hänsyn till dina åkkompisar. Ifall man är orolig för stavarna kan man även förse sig med skyddsglasögon.

Ifall det blir väldigt få deltagare i en klass kommer deltagarna kontaktas för att erbjudas en annan klass.

Anmälningsavgift 400 kr (vuxna), 150 kr (barn/ungdom under 18 år), betalas direkt när anmälan görs, antingen med internetbank eller kort.

För att kunna planera tävlingen så ber vi er anmäla er i tid och en extra administrationsavgift på 100 kr läggs på sista veckan.

Villkor

Anmälda (0 st )

Namn Ort/Förening Lopp

Våra sponsorer